27 Mart 2011 Pazar

Af kanunu ve Odtü Uygulama Esasları

Öncelikle ODTÜ son aflardaki abuk subuk uygulamalarindan vazgeçip bu sefer öğrenci yanlısı bir tutumda bulunarak bizleri şaşırttı. Kanunda belirtilen 10 gün içerisinde başvuranların bahar dönemi kayıtlarının yapılması konusundaki kısma tamamen sadık kalarak, bu kişiler için kayıt olabilme hakkını bölüm bazında değerlendirmeyi uygun gördü. Bölüm tarafından uygun görülen öğrencilerde hemen kayıt yapılmak üzere istedikleri derslerin adlarını bir dilekçe ile öğrenci işlerine bildirerek derslere başladılar.
Ayrıca gelecek dönemden itibaren okula başlamak isteyen eski öğrenciler içinde online bir başvuru platformu kurarak başvuruları almaya başladı.
Burada tek sorun erkek öğrenciler için askerlik gibi görünüyor. Hala askerliğini yapmamış ve kaçak durumundaki öğrencilerin okula dönüşleri imkansız gibi görünüyor. Okula geri kayıt olabilmek için kanunda belirtilen "af süresi içerisinde tecilli sayılırlar" maddesi yetersiz kalıcak gibi. Anlaşılan ODTÜ, geri dönmek isteyenlerin başvurularını aldıktan sonra, kayıt için gerekli belgeleri af başvuru süresinin sonunda isteyecek.  Dolayısı ile başvuru süresi içindeki tecil hakkı biten kaçak durumundaki erkek öğrencilerin askerlik durum belgelerini okula vermeleri imkansız duruma gelecek ki, ODTÜ bu noktada "gidin 15 ay askerliğinizi yapıp geri dönün, afla ilgili haklarınız baki kalacaktır" diyebilecek.
Ne yazıkki bu afta bir başörtü affı olarak kalacak gibi görünüyor.
konu hakkında ayrıntılı bilgi isteyenler yorum yazmaktan çekinmesinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder